ΑΦΡΟΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, MOUSSE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ MALIBU KAI ΚΑΡΥΔΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ STICK ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον αφρό με σοκολάτα γάλακτος
250γρ γάλα
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
175γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
2.5 φύλλα ζελατίνης

 

Για τη μους λευκής σοκολάτας
345 γρ λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
382γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1.5 φύλλο ζελατίνης
90γρ καρύδα τριμμένη
30γρ Malibu
135 γρ κρέμα γάλακτος

 

Για την καραμέλα βουτύρου
225γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
30γρ βούτυρο

 

Για τα τραγανά sticks αμυγδάλου
75γρ αμύγδαλο φιλέ
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
15γρ βούτυρο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ / ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1. Για τον αφρό σοκολάτας μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  • 2. Δίνετε μια βράση σε κρέμα και γάλα. Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και κατόπιν την σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • 3. Βάζετε το μείγμα σε siphon για σαντιγύ και τοποθετείτε 2 αμπούλες αζώτου. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • 4. Για το μους λευκής σοκολάτας λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • 5. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • 6. Δίνετε μια βράση στα 135 γρ κρέμα και στην συνέχεια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης.
  • 7. Ανακατεύετε με την λιωμένη σοκολάτα και αφου κρυώσει το μείγμα ενσωματώνετε με τα 382 γρ κρέμας χτυπημένη σαντιγί.
  • 8. Τέλος βάζετε στο μους την τριμμένη καρύδα και το Malibu και αφήνετε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά τοποθετείτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  • 9. Για την καραμέλα λιώνετε την ζάχαρη σε κατσαρολάκι μέχρι να πάρει χρώμα. Παράλληλα δίνετε μια βράση στην κρέμα και την ρίχνετε στο κατσαρολάκι με την ζάχαρη αφού πάρει χρώμα.
  • 10. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο και αφήνετε να κρυώσει.
  • 11. Για τα sticks αμυγδάλου λιώνετε την ζάχαρη, προσθέτετε το βούτυρο και αφήνετε να πάρει χρώμα.
  • 12. Ανακατεύετε το αμύγδαλο με την καραμέλα και όσο ειναι ζεστό το μείγμα απλώνετε σε αντικολλητική λαδόκολα. Σκεπάζετε με λαδόκολα επίσης και με την βοήθεια ενός πλάστη απλώνετε.
  • 13. Κόβετε τα sticks αμυγδάλου όσο είναι ακομα ζεστό το μειγμα προσέχοντας μην καείτε.
  • 14. Γεμίζετε σε ποτήρι καραμέλα κάτω,κατόπιν συνεχίζετε με το μους λευκής σοκολάτας, τον αφρό σοκολάτας και πάνω πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα γαρνίροντας με ενα stick αμυγδάλου.

         Ένας συνδυασμός με σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα, λευκή σοκολάτα & αρώματα Καραιβικής από Malibu & καρύδα συνθέτουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Δημιουργική ζαχαροπλαστική σε ένα κοκτέιλ από σοκολάτα, καρύδα και ρούμι.

Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης και στο επίσημο site της ΙΟΝ για συνταγές γλυκών:
www.ionsweets.gr
 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos