ΤAΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ BERRIES

ΓΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ SABLE
375 γρ αλεύρι
225 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
3 γρ αλάτι
140 γρ άχνη
45 γρ πούδρα αμυγδάλου
1 πρέζα βανίλια σκόνη
75 γρ αυγά

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
9 αυγά
9 κρόκοι
Χυμός από 4 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 φύλλα ζελατίνης
150 γρ βούτυρο
600 γρ τυρί Μασκαρπόνε

 

BERRIES
500 γρ φράουλες
300 γρ κόκκινα βατόμουρα
250 γρ μαύρα βατόμουρα
120 γρ μύρτιλα
100 γρ φραγκοστάφυλα
300 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 φύλλα ζελατίνης
1 φλούδα λεμονιού
4-5 φύλλα φρέσκιας Λουίζας

 

ΟΔΗΓΙΕΣ / ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για την sable ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και την βανίλια στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για την ζύμη. Προσθέτετε το βούτυρο ( αφού το έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει) σταδιακά και τελος τα αυγά και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη.

2.Ανοίγετε σε φύλλο και κόβετε με στρογγυλό τσέρκι την ζύμη σε μέγεθος ατομικής τάρτας.

3.Τρυπάτε με πηρούνι και ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά περίπου.

4.Για την κρέμα λεμόνι βάζετε τα αυγά, τους κρόκους, τον χυμό λεμόνι και την ζάχαρη στο θερμομίξ και χτυπάτε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 82 βαθμούς Κελσίου. Εναλλακτικά αν δεν έχετε θερμομιξ χρησιμοποιείτε μπαιν μαρί.

5.'Οταν το μείγμα φτάσει στους 82 βαθμούς και σφίξει προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

6.Ανακατεύετε το βούτυρο και αφού κρυώσει αναμειγνύετε με το μασκαρπόνε.

7.Γεμίζετε στρογγυλά τσέρκια με την κρέμα λεμόνι στο μέγεθος που χρησιμοποιήσατε για τις ατομικές τάρτες και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει το μείγμα.

8.Για τα berries βράζετε ζάχαρη με νερό, τα φύλλα Λουίζας και την φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Αφήνετε για 15 λεπτά περίπου και προσθέτετε το φύλλο ζελατίνης αφού το έχετε μουλιάσει προηγουμένως. Αφήνετε να κρυώσει.

9.Περνάτε τα berries από το σιρόπι και τα αφήνετε σε σουρωτήρι.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 Τοποθετείτε την κρέμα λεμονιού πάνω στην ψημένη τάρτα και γαρνίρετε με τα berries κατά βούληση. Μπορείτε να συνοδεύσετε την τάρτα με σιρόπι απο κόκκινα   φρούτα.

Μια εναλλακτική γλυκιά, δροσερή πρόταση σε όσους αρέσει η γεύση λεμονιού με φρέσκα φρούτα του δάσους. Ένα διαφορετικό cheesecake που συνδυάζει ιδανικά αγαπημένες γεύσεις, αρώματα και χρώματα.

 

Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης και στο επίσημο site της ΙΟΝ για συνταγές γλυκών:

www.ionsweets.gr

 

 

 

 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos