ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΚΑΚΑΟ & KAHLUA

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 ΒΑΣΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ SAVOYARD
 150 γρ μπισκότα savoyard
 300 γρ καφέ espresso
 45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

 

 ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
 640 γρ τυρί Μασκαρπόνε
 640 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
150 γρ ζάχαρη άχνη
15 γρ Amaretto

  

ΖΕΛΕ ΚΑΚΑΟ - KAHLUA
350 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
100 γρ κακάο ΙΟΝ
30 γρ βούτυρο
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
19 γρ φύλλα ζελατίνης
20 γρ Kahlua

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ / ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τα μπισκότα ανακατεύετε το espresso ζεστό με την ζάχαρη. Σπάτε τα μπισκότα savoyard , τα βουτάτε στο espresso στιγμιαία και κατόπιν στρώνετε στα ποτηράκια δημιουργώντας την βάση.

2. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε και προσθέτετε σταδιακά την άχνη μέχρι να πήξει. Τέλος ανακατεύετε το Amaretto στην κρέμα.

3. Για το ζελέ βράζετε το νερό με την ζάχαρη και το κακάο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο, την σοκολάτα, το kahlua και τέλος τα φύλλα ζελατίνης ( αφού τα έχετε μουλιάσει για λίγα λεπτά σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν )

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 Αφού στρώσετε τα μουσκεμένα με espresso μπισκότα savoyard στα ποτηράκια, στρώνετε την κρέμα μασκαρπόνε και βάζετε στο ψυγείο. Κατόπιν προσθέτετε το ζελέ κακάο, αφού έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και αφού σφίξει το ζελέ σερβίρετε.

   'Ενα Τιραμισού με γεύση από espresso, σοκολάτα και Kahlua που αξίζει να δοκιμάσετε:.

Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης στο site της σοκολάτας ΙΟΝ για συνταγές γλυκών

www.ionsweets.gr

 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos