CHEESECAKE ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΖΕΛΕ ΛΟΥΙΖΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ COULIS ΑΠΟ ΜΑΝΓΚΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ


 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  ΜΠΙΣΚΟΤΟ
 500 γρ. μπισκότα Digestive
 240 γρ, βούτυρο λιωμένο
  16 γρ. κονιάκ
 8 γρ. κανέλα σκόνη
 10 γρ. ζάχαρη άχνη

 

  ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 250 γρ. λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
 540 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
 540 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 ΖΕΛΕ ΛΟΥΙΖΑΣ
 400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 22 γρ. φρέσκα φύλλα Λουίζας
  3 φύλλα ζελατίνης

 

 COULIS ΜΑΝΓΚΟ
 2 φρέσκα ώριμα μάνγκο

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνετε το μείγμα σε στρογγυλά τσέρκια και ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 9-1ο λεπτά.

 2. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε σταδιακά την άχνη μέχρι να πήξει. Λιώνετε την λευκή σοκολάτα και αφού κρυώσει λίγο ενσωματώνετε προσεκτικά με το πρώτο μείγμα. Γεμίζετε τα τσέρκια με τα μπισκότα κατά 3/4 και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

 3. Για το ζελέ Λουίζας, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Δίνετε μια βράση στον χυμό πορτοκάλι με την ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τα φύλλα Λουίζας και περνάτε απο το thermomix ή από μπλέντερ και κατόπιν από λεπτό σινουά.

 4. Πέρνετε λίγο από το μείγμα, ζεστένετε σε κατσαρολάκι και προσθέτετε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αναμειγνύετε με το υπόλοιπο μείγμα.

 5, Βγάζετε τα cheesecake από το ψυγείο, προσθέτετε το μείγμα και ξαναβάζετε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να σφίξει το ζελέ.

 6. Για το coulis καθαρίζετε τα μάνγκο , κόβετε το φρούτο, αφαιρώντας το κουκούτσι και περνάτε από μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί καλά και κατόπιν από σινουά.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

  Ξεφορμάρετε τα cheesecake με την βοήθεια ενος φλόγιστρου και σερβίρετε με το coulis από μάνγκο και φρέσκα κόκκινα βατόμουρα.

  Λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα, Λουίζα, τραγανό μπισκότο, κόκκινα βατόμουρα και μάνγκο σε μια εκδοχή του cheesecake σκέτη πρόκληση

   Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης στο site της σοκολάτας ΙΟΝ για συνταγές γλυκών

   www.ionsweets.gr

                  

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos