ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 280 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
47 γρ βούτυρο
3 γρ ρούμι Havana Club 3 ετών
 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
 250 γρ τριμμένη καρύδα

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση.

 2. Προσθέτετε την σοκολάτα, το βούτυρο, το ρούμι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 3. Απλώνετε σε ταψί με λαδόκολα, σκεπάζετε με διαφανής μεμβράνη επιφανειακά και αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει το μείγμα.

 4. Κόβετε σε μικρά κυβάκια τα σοκολατάκια και πανάρετε σε τριμμένη καρύδα.

 5. Σερβίρετε τα τρουφάκια και πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη το πιάτο.

 Μερίδες 60-70 τρουφάκια περίπου

 Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

 Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά

 Συστατικά - Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ, κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, βούτυρο, ρούμι Havana Club 3 ετών, ζάχαρη κρυσταλλική, καρύδα τριμμένη

 Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης στο site της σοκολάτας ΙΟΝ για συνταγές γλυκών

 www.ionsweets.gr

                  

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos