ΜΠΙΣΚΟΤΑ SHORTBREAD ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ


 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

400 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
200 γρ άχνη
500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
ξύσμα πορτοκάλι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε το βούτυρο, αφού έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη. Κόβετε την βανίλια στην μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι βγάζετε όλους τους σπόρους.

2. Προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι στο μίξερ. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

3. Απλώνετε την ζύμη σε διαφανής μεμβράνη και τυλίγετε σε μικρά ρολά. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.

4. Κόβετε σε λεπτές φέτες και απλώνετε σε silpat. Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 9-11 λεπτά.

5. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάτε ένα πηρούνι στην ρευστή σοκολάτα και ''ζωγραφίζετε'' κατά βούληση πάνω από τα μπισκοτάκια.

Μερίδες - Περίπου 120 μπισκοτάκια.

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos