Culinary Vitae

"Οι δυνατóτητες για το φαγητó είναι απεριόριστες,
óπως και οι επιλογές του καθένα να τις αξιοποιήσει"

 

 
Γεννήθηκα στο Διδυμóτειχο Έβρου όπου και μεγάλωσα. Από τα 18 άρχισα να ασχολούμαι με τη μαγειρική και πάντα ήθελα πολύ να ταξιδέψω και να μάθω καινούρια πράγματα.
 
Έτσι από την σχολή μαγειρικής Chef d' Οeuvre στην Αθήνα ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι όχι μόνο επαγγελματικό, αλλά ένα ταξίδι ζωής που ακόμα συνεχίζεται. 
 
Μια πορεία με πολλές περιπέτειες, εξελίξεις και εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα, με πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Όμως πιστεύω οτι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει θέληση και ενθουσιασμός.
 
Μετά την αποφοίτηση από τη Chef d'oeuvre συνέχισα τις σπουδές μαγειρικής κάνοντας το N.V.Q.(National Vocational Qualification) level 4 Kitchen and Larder Specialist στο Westminster Kingsway College του Λονδινου στη Victoria.  
 
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τη μαγειρική αποφάσισα να αποκτήσω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ κι έτσι εργάστηκα μεταξύ άλλων στα εξής εστιατόρια και ξενοδοχεία:

 

Ελλάδα:

  • Elounda Beach Hotel & Villas, One of the Leading Hotels of the World, Κρήτη
  • Elounda Bay Palace, One of the Leading Hotels of the World, Κρήτη
  • The Athenian Calirhoe Exclusive Hotel, Αθήνα
  • Continental Palace Hotel, Κως
  • Capsis Hotel, Κρήτη
  • Avli Restaurant and Lounge apartments, Κρήτη
  • Myconian Collection, Μύκονος
  • Venetian Well Restaurant, Κέρκυρα
  • Radisson Blu Beach Resort, Κρήτη

Γαλλία:

  • Restaurant Les Cepages, 1 αστέρι Michelin, Thoiry
  • Chateau de Divonne, 1 αστέρι Michelin, Grandes Etapes Francaises, Small Luxury Hotels of the World, Divonne-les-Bains
  • Domaine de Divonne, Restaurant La Terrasse, 1 αστέρι Michelin, One of the Leading Hotels of the World, Divonne-les-Bains
  • Le Bristol Paris, 2 αστέρια Michelin, One of the Leading Hotels of the World, Παρίσι
  • Chateau de Bagnols, 1 αστέρι Michelin, Small Luxury Hotels of the World, Bagnols
 

Αγγλία:

  • Sheraton Skyline Hotel Heathrow, Λονδίνο
  • The Savoy Hotel Λονδίνο
  • Smiths Catering, Λονδίνο
  • The Montcalm Hotel at the Brewery, Chiswell Street Dining Rooms, Λονδίνο
  • Tower of London
  • Novotel Waterloo, Λονδίνο
  • London Mariott Grosvenor Square
  • Royal Institution of Great Britain, Λονδίνο

Δανία:

  • Restaurants Le Pave, Wining & Dining, Κοπεγχάγη

Γερμανία:

  • Relais & Châteaux Hotel Jagdhof Glashütte και το βραβευμένο gourmet εστιατόριο Ars Vivendi

Κροατία

  • Radisson Blu, Resort, Σπλιτ

Παράλληλα έκανα stage σε εστιατόρια όπως:

  • La Bastide de Saint Antoine στο Grasse της Νότιας Γαλλίας, Relais & Chaeaux, 2 αστερια Michelin
  • Capital στο Λονδίνο, 2 αστερια Michelin
  • Sea Grill στις Βρυξέλλες, 2 αστερια Michelin
 
Επίσης συνεργάστηκα ως consultant Chef με διάφορα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ευρώπης.
 
Από το 2015 ξεκίνησα να γράφω σαν αρθογράφος συνταγές στο blog της εταιρείας σοκολάτας ΙΟΝ www.ionsweets.gr
 
Σήμερα συνεχίζω με την ίδια φιλοσοφία, ενώ είμαι πάντα ανοιχτός σε καινούριες προκλήσεις, προτάσεις και μαγειρικές αναζητήσεις.
 

 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos