ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ


 ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ βούτυρο
70 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο ΙΟΝ
50 γρ φιλέτο αμυγδάλου
1/2 κουτάλια σούπας baking powder
2 γρ. μαστιχα σε σκόνη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

725 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
725 γρ νερό
1 φλούδα λεμονιού
3-4 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
3-4 φύλλα αρμπαρόριζας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει.

2. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

3. Χτυπάτε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

4. Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτωντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.

6. Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.

7. Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανι για λίγα λεπτά έξω, χαραζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.

8. Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολατας αν θέλετε.

 

Μερίδες 12

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos