ΦΕΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ, ΣΟΥΣΑΜΙ, ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΧΑΡΑΣ & REDUCTION ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ & ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ


 

Χρόνος εκτέλεσης 1 ώρα

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

800 γρ φέτα
8 φύλλα κρούστας
240 γρ θυμαρίσιο μέλι
80 γρ άσπρο σουσάμι
40 γρ μαύρο σουσαμι
0.5 λίτρο ξύδι Βαλσάμικο
1/2 βανίλια Μαδαγασκάρης
1 μικρό ξύλο κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
3 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
16 ντοματίνια
5 πιπεριές πολύχρωμες
0,5 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βαζετε το Βαλσάμικο ξύδι, το ξύλο κανέλας, τον αστέρια, γλυκάνισο, την ζάχαρη, την φλούδα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Ξύνετε την μισή βανίλια αφαιρώντας τους σπόρους με ένα μαχαιράκι. Προσθέτετε στο ξύδι ρίχνοντας μέσα και το ξυλάκι βανίλιας. Βράζετε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 110 βαθμούς και αφήνετε κατόπιν να κρυώσει και να σφίξει.

2. Καβουρδιζετε το σουσάμι σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

3. Κόβετε την φέτα σε μακρόστενους ράβδους. Ανοίγετε το φύλλο κρούστας και κόβετε στην μέση. Κολλάτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο αφού αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μια ράβδο φέτας στο κάτω μέρος του φύλλου και τυλίγετε ρόλο. Κλείνετε αφού αλείψετε με πινέλο και λίγο αλευρόνερο τις άκρες για να κολλήσει.

4. Κοβετε τα λαχανικά σε φέτες και ανακατεύετε με ελαιόλαδο, ξύδι Βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ψήνετε στην σχάρα.

5. Τηγανίζετε σε φριτέζα τα ρολά φέτας μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά στον φούρνο ώστε να ψηθεί η φέτα και εσωτερικά.

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos