Η φιλοσοφία μου

 “ Κάθε μέρα στην κουζίνα, είναι και μια καινούρια εμπειρία ”
 

 Με τις διαφορετικές εμπειρίες που απέκτησα, κατάφερα να δω το φαγητό από πολλές οπτικές γωνίες και να διαμορφώσω το δικό μου τρόπο σκέψης. Ο ενθουσιασμός για τη μαγειρική με ώθησε να ταξιδέψω αρκετές φορές. Aυτό που έμαθα πάνω απ'ολα είναι οτι το ταξίδι στον κόσμο του φαγητού δεν τελειώνει ποτέ. Όσα πράγματα κι αν μάθεις ποτέ δεν είναι αρκετά και πάντα νιώθεις οτι κάτι λείπει, δίνοντας σου κίνητρο για περισσότερες αναζητήσεις.

Κάθε στιγμή σε οποιαδήποτε κουζίνα του κόσμου αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Όπου κι αν μαγειρεύεις είναι απερίγραπτο το συναίσθημα όταν κάνεις τους ανθρώπους χαρούμενους και ενθουσιασμένους με το φαγητό. Όσες ώρες κι αν έχεις δουλέψει, όσο και να έχεις κουραστεί όταν έρχεται η επιβράβευση του κόσμου σου δίνει ενέργεια, καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, θέληση και όρεξη για ακόμα περισσότερη προσπάθεια.
 

 

Η Ελλάδα και γενικότερα οι χώρες της Μεσογείου διαθετουν ποικιλία προιόντων μοναδικής ποιότητας, προσφέροντας πάρα πολλές επιλογές για το φαγητό με ιδιαίτερα γευστικούς αλλά και υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για την ανεκτίμητη αξία των Ελληνικών προιόντων και την τεράστια σημασία τους στην υγιεινή διατροφή. Λαμβάνοντας υπόψη οτι η Ελληνική κουζίνα βασίζεται σ'αυτές τις εξαιρετικές φρέσκες πρώτες ύλες που παράγει με αφθονία ο τόπος μας, μπορούμε να πούμε οτι έχουμε πολλά πλεονεκτήματα αλλά και περιθώρια ανάδειξης και προώθησής της.

Στην κουζίνα ξεκίνησα με συγκεκριμένη φιλοσοφία η οποία δεν άλλαξε ποτέ μετά από τόσα χρόνια. Μ'αρέσει να γίνονται όλα φρέσκα και χειροποίητα. Ισορροπία του κλασικού με το μοντέρνο, σε κουζίνα και ζαχαροπλαστείο. Προσωπικά δεν ξεχωρίζω τη μαγειρική από τη ζαχαροπλαστική και  πιστεύω ότι σε μια κουζίνα το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δημιουργικότητα, με σεβασμό πάντα στις βάσεις και τις αξίες που μας δίνουν η παράδοση και η φύση. Η ποιότητα δεν χρειάζεται να είναι πάντα περίπλοκη. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα του κόσμου, όταν γίνεται με συναίσθημα, είναι είδος πολυτελείας...

 

 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos