ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗΣ & ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ COINTREAU

Κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης & σιρόπι σοκολάτας με Cointreau

Σοκολάτα & Βανίλια σε μια πολύ γευστική & πανεύκολη συνταγή 

 

Συστατικά για 20 μερίδες

 

Κρέμα Βανίλια

250 γρ γάλα

750 γρ κρέμα γάλακτος

2 αυγά

200 γρ ζάχαρη

225 γρ κρόκοι

1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης

 

Σιρόπι σοκολάτας

48 γρ κακάο ΙΟΝ

155 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

180 γρ νερό

60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ

12 γρ λικέρ Qointreau

 

Εκτέλεση

1. Κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος και βγάζετε τους σπόρους, ξύνοντας το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Βάζετε την βανίλια (τους σπόρους και το stick), την κρέμα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και δίνετε μια βράση.

2. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπασίνα με fouet (σύρμα ζαχαροπλαστικής) και κατόπιν αναμιγνύετε προσεκτικά με το ζεστό μείγμα του βήματος 1 σιγά σιγά.

3. Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα μπωλ  και ψήνετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η κρέμα.

4. Βράζετε το νερό με το κακάο και την ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με ένα fouet ως που να ομογενοποιηθει το μείγμα και μετά περνάτε από σινουά. Προσθέτετε το λικέρ καθώς και την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε.

5. Σερβίρετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα με το σιρόπι σοκολάτας.

 

Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης και στο επίσημο site της σοκολάτας ΙΟΝ: www.ionsweets.gr


Copyright © 2013 - Patsioras Nikos