ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Σούπα ντομάτας Κρέμα φέτας με δυόσμο Τσιπς ψωμιού
     
10  ντομάτες 250 γρ  φέτα  ¼  μπαγκέτα 
1 κρεμμύδι  150 γρ  κρέμα γάλακτος Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκορδο ½ μάτσο  δυόσμος Θυμάρι
Θυμάρι Αλατοπίπερο  
Φύλλο δάφνης 1 τεμ.    
Ελαιόλαδο    
Αλατοπίπερο    
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τις ντομάτες κομμένες στα 4, το κρεμμύδι επίσης, το σκόρδο, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για μία ώρα.
  3. Κατόπιν αφαιρούμε το θυμάρι και το φύλλο δάφνης, περνάμε από μπλέντερ και μετά σινουά.
  4. Για την κρέμα χτυπάμε τη φέτα με την κρέμα σε μπλέντερ μέχρι που να σφίξει και να αφρατέψει το μείγμα προσέχοντας να μην κόψει από το υπερβολικό χτύπημα.
  5. Ζεματίζουμε τα φύλλα δυόσμου σε βραστό αλατόνερο για 1 λεπτο περιπου και κρύωνουμε αμέσως στον πάγο.
  6. Στη συνέχεια βαζουμε σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γινει πουρές.
  7. Περνάμε από σινουά και ανακατεύουμε με το μείγμα της φέτας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  8. Βάζουμε την μπαγκέτα στην κατάψυξη να παγώσει.
  9. Επειτα κόβουμε στη ζαμπονομηχανή σε πολύ λεπτές φέτες και απλώνουμε σε slipat.
  10. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο θυμάρι και περνάμε από σαλαμάνδρα ή φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 
Σε βαθύ πιατο σερβίρουμε ζεστή τη σούπα.
Στο κέντρο φτιάχνουμε ένα κενέλ από κρέμα φέτας, γαρνίρουμε με τα τσιπς ψωμιού, φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.

Μια ιδαίτερη γευστική, δημιουργική, καλοκαιρινή σούπα με πρωταγωνιστές την φέτα & την ντομάτα, προιόντα αναπόσπαστα από την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα.

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos