ΛΑΥΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΥΔΙΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ EMULSION ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Θαλασσινά 
Γαρνιτούρα Emulsion λευκό κρασί
     
Λαυράκι 4 τεμ. 500 γρ. σπανάκι 250 ml λευκό κρασί 
Μύδια  20 τεμ. 12 λιαστές ντομάτες 200 ml ζωμός ψαριού
Eλαιόλαδο 6 φρέσκα κρεμμυδάκια 250 ml γάλα 
Aλατοπίπερο 16 καπαρόμηλα 50 ml κρέμα 
  Λίγα φύλλα γλυστρίδας 150 γρ. βούτυρο 
  1 κρεμμύδι 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι 
  Ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης .
  'Aνηθο  ½  κρεμμύδι ξερό 
  Αλατοπίπερο Μαραθόσπορος
    Αλατοπίπερο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Αφαιρούμε το κόκκαλο από το λαυράκι καθώς και τα αγκάθια αφήνοντας την ουρά και ενώνουμε προς τα μέσα τα φιλέτα.
  2. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ελέγχοντας το ψησιμό του.
  3. Σε κατσαρολάκι σωτάρουμε κρεμμύδι, θυμάρι, δάφνη, μαραθόσπορο και τα μύδια.
  4. Σβήνουμε με λευκο κρασι και κάνουμε reduction.Αφού ανοίξουν, αφαιρούμε τα μύδια, προσθέτουμε ζωμό ψαριού, το γάλα, την κρέμα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  5. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπίπερο,περναμε απο σινουά και χτυπάμε στο μπλέντερ έως ότου αφρατέψει.
  6. Σωτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο, ξερό και το σπανάκι σε ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτουμε λιαστές ντομάτες, καπαρόμηλα, άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 
Σε βαθύ πιάτο στρωνουμε το σπανάκι κάτω, πάνω τα μύδια χωρίς το κέλυφος και το λαυράκι.
Αφρατεύουμε την σάλτσα σε blender χειρός και σερβίρουμε γύρω από το σπανάκι.
Γαρνίρουμε με τα καπαρόμηλα, τις λιαστές ντομάτες, γλυστρίδα και ένα πράσινο κρεμμυδακι sauté σε ελαιόλαδο.
 
 Ένα πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών αλλά και σε όσους αρέσει η Μεσογειακή δημιουργική κουζίνα. Το λαυράκι όπως και τα μύδια ταιριάζουν εξαιρετικά με το σπανάκι και το λευκό κρασί και εκτός από γευστικά είναι και πολύ υγιεινά.
 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos