ΨΗΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖANA,ΤΑΡΤΑΚΙ ΜΕ ΑΦΡΟ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ SALSA ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ψητή πιπεριά   Καπνιστή Μελιτζανα  Ταρτάκι με αφρό φέτας 
 Salsa
       
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 4 μελιτζάνες Λίγα φύλλα κρούστας
2 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο 3 χρώματα πιπεριές 150 γρ.φέτα 
½  αγγούρι 
Ελαιόλαδο Λίγα φύλλα μαιντανό 150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 χρώματα πιπεριές
Ξύδι    5 λιαστές ντομάτες 150 γρ. γάλα 
½  ξερό μικρό κρεμμύδι
Αλάτι -πιπέρι 1 μικρό κρεμμύδι ξερό Ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
  1 κρεμμύδι φρέσκο Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
  Ξύδι Xeres   
Ξύδι xeres
  ½ σκελίδα σκόρδο   
Αλατοπίπερο
  Αλάτι-πιπέρι    
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Τοποθετούμε σε ταψί τις κόκκινες πιπεριές αφού τις πλύνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 σκελίδα σκόρδο στην καθεμιά.
  3. Ψήνουμε στους 145 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις τις βγάλουμε απ'το φούρνο τις βάζουμε σε μπασίνα, ρίχνουμε λίγο ξύδι και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  6. Κατόπιν ξεφλουδίζουμε και κόβουμε με στρογγυλό τσέρκι.
  7. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε να ψηθούν στη σχάρα καλά απ'όλες τις πλευρές.
  8. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, λίγο ξύδι και το σκόρδο.
  9. Κόβουμε τις πιπεριές brunoise, τις λιαστές ντομάτες, το μαιντανό με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  10. Επίσης προσθέτουμε τις άκρες από τις ψητές κόκκινες πιπεριές που μας περίσσεψαν ψιλοκομμένες επίσης.
  11. Για τον αφρό δίνουμε μια βράση την κρέμα, το γάλα και τη φέτα με αλατοπίπερο και περνάμε από μπλέντερ.
  12. Βάζουμε το μείγμα σε siphon για σαντιγύ, προσθέτουμε 2 αμπούλες αζώτου και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  13. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια φύλλο κρούστας και βάζουμε 3 χιαστί μεταξύ τους αλείφοντας με πινέλο ελαιόλαδο σε κάθε στρώση.
  14. Δίνουμε με τη βοήθεια από μικρά τσέρκια σχήμα ταρτάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς ως που να πάρουν χρώμα.
  15. Ζεματίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους.
  16. Κόβουμε όλα τα υλικά για την salsa brunoise.
  17. Ανακατεύουμε με τo ξύδι Xeres, αλατοπίπερο και τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.
 
 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

 Στο κέντρο του πιάτου ξεκινάμε με ένα κύκλο από κόκκινη πιπεριά, κατόπιν μελιτζανοσαλάτα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο εναλλάξ για μερικές στρώσεις.

Πάνω βάζουμε ένα ταρτάκι, γεμίζουμε με τον αφρό φέτας και γύρω σερβίρουμε τη δροσερή salsa.
 
Μια συνταγή που χαρακτηρίζει το Ελληνικό φαγητό και την Μεσογειακή διατροφή. Μια σύνθεση γεύσεων με στοιχεία από την Ελληνική κουζίνα και προιόντα που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στην χώρα μας.
 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos