ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ,ΑΠΑΚΙ,ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΣΠΡΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 


 

Χοιρινό Γαρνιτούρα  Σάλτσα σταφύλι-πετιμέζι

 

 

 

4 χοιρινά φιλέτα
300 γρ μαυρομάτικα φασόλια
½  κρεμμύδι 
Ελαιόλαδο 
140 γρ Απάκι
150 γρ. Port 
Αλατοπίπερο
1 πιπεριά Φλωρίνης 
400 γρ. Demi Glace  
 
1 σκελιδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
 
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 κλωνάρι Θυμάρι
 
φρέσκος βασιλικός 
1 μικρο τσαμπί ασπρα σταφύλια
 
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. βούτυρο
 
1 Καρότο  
50 γρ. πετιμέζι 
 
3 χρωματα πιπεριες 
Eλαιόλαδο
 
½ κρεμμυδι  
 
 
Ελαιόλαδο
 
 
Αλατοπίπερο
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Βράζουμε τα φασόλια με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το καρότο,το φύλλο δάφνης και μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε το χοιρινό φιλέτο και την ώρα του service αλατοπιπερώνουμε, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά.
  3. Σε ελαιόλαδο sauté ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές brunoise, σκόρδο, το απάκι, τα φασόλια, αλατοπίπερο, και τέλος βασιλικό.
  4. Για την σάλτσα σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, θυμάρι και φύλλο δάφνης.
  5. Σβήσιμο με Port και reduction για λίγα λεπτά.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε τη Demi Glace και το πετιμέζι.
  7. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα,κατόπιν περνάμε από σινουά και μοντάρουμε με λίγο βούτυρο.
  8. Την τελευταία στιγμή προσθέτουμε αποφλοιωμένα άσπρα σταφύλια.
 
 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

 Κατά μήκος του πιάτου σερβίρουμε τα φασόλια, από πάνω το χοιρινό φιλέτο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με την σάλτσα από άσπρα σταφύλια.

 

Κρητική διατροφή με δημιουργική διάθεση στο πιάτο. Κρητικά προιόντα συνθέτουν μια πρωτότυπη αλλά πολύ γευστική αρωματική συνταγή.

 

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos