Ταξίδια

''Τα ταξίδια εiναι επένδυση στην γνώση και την ζωή''
 

Το φαγητό δεν έχει σύνορα ούτε εθνικότητα. Είναι το μέσο που φέρνει κοντά ανθρώπους, πολιτισμούς, παραδόσεις, ήθη και έθιμα σε κάθε γωνιά της γης. Μέσα από την καθε μία τοπική κουζίνα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη εκφράζεται ένα μέρος της κουλτούρας, της ιστορίας, της νοοτροπίας, της παράδοσης, της διασκέδασης και του χαρακτήρα του κάθε λαού.
 
Έτσι τα ταξίδια βοηθάνε και ωριμάζουν κάθε Σεφ που βλέπει διαφορετικές αντιλήψεις για το φαγητό αποκτώντας πολύ χρήσιμες εμπειρίες όχι μόνο ως επαγγελματίας, αλλά και ως άνθρωπος. Η επένδυση στη γνώση είναι πολύ χρήσιμη με πολλαπλά οφέλη. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πηγαίνεις μόνος σε ξένα, άγνωστα μέρη και να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές κοινωνίες, τρόπους ζωης, σκέψης και διατροφής. Χρειάζεται πολλή υπομονή, επιμονή και θέληση αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύτιμο φορτίο που δίνει τις απαραίτητες βάσεις για την συνέχεια.

 
Ταξιδεύοντας κάποιος, εκτός απ'όλα τα άλλα, συναντά γαστρονομικές παραδόσεις αιώνων και συγχρόνως γνωρίζει καινούριους γευστικούς προορισμούς. Είναι γεγονός οτι η μαγειρική έχει γίνει ένα είδος μόδας που συνεχώς εξελίσσεται ασταμάτητα με καινούριες τεχνικές και τάσεις στη γαστρονομία.
 
Παράλληλα η κλασική κουζίνα είναι πάντα διαχρονική και συχνά γίνεται επίκαιρη. Αυτά σε συνδυασμό με τη διαφορετικότητα και πολλές φορές τη μοναδικότητα των προιόντων της κάθε περιοχής, καθώς και τη ντόπια μαγειρική παράδοση, κάνουν το φαγητό εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση. Αυτό σημαινει οτι για έναν Σεφ είναι πολύ χρήσιμο να αποκτά όσες περισσότερες εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις, ιδέες και εικόνες μπορεί, προωθώντας έτσι την καριέρα του και αυξάνοντας τις επιλογές του.  
 
Το επάγγελμα αυτό είναι κοσμοπολίτικο και προσφέρει τη δυνατότητα στον καθένα να ταξιδέψει παντού και να εργαστεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμεί. Τίποτα δεν είναι απλό και εύκολο, ούτε ομως ακατόρθωτο. Το ρίσκο είναι δεδομένο για κάποιον που θέλει να ανακαλύψει καινούρια πράγματα αλλά η αποφασιστικότητα έχει τον πρώτο λόγο. Έχοντας ταξιδέψει αρκετά, συνεργαστεί με συναδέλφους απ'όλο τον κόσμο και συνεχίζοντας διαρκώς τις μαγειρικές-και οχι μόνο- περιπέτειες, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αξίζει τον κόπο... 
 

 

 

 

 

 

 Δείτε φωτογραφίες από διάφορα ταξίδια μου, ΕΔΩ

Copyright © 2013 - Patsioras Nikos