Χοιρινό φιλέτο, κρέμα σελινόριζας & πατάτες baby
Χοιρινό φιλέτο, κρέμα σελινόριζας με βανίλια μαδαγασκάρης, πατάτες baby saute, ψητά λαχανικά & σάλτσα από κρητικό πετιμέζι & σταφύλια
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Χοιρινό Φιλέτο
  • 4 Χοιρινά φιλέτα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλωνάρια Λουίζας
  • 2 κλωνάρια μελισσόχορτο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
Κρέμα Σελινόριζας
  • 1 σελινόριζα
  • 1.5 λίτρο γάλα
  • 2 στικ βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 50 γρ βούτυρο
  • Αλάτι / Πιπέρι
Πατάτες Baby
  • 0.5 κιλό πατάτες baby
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ψιλοκομμένο μαιντανό
Ψητά Λαχανικά
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες
  • 8 ντοματίνια κόκκινα
  • 8 ντοματίνια κίτρινα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι
Σάλτσα Πετιμέζι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ Μαυροδάφνη
  • 800 γρ Demi Glace
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 μικρό τσαμπί άσπρα σταφύλια
  • 100 γρ Κρητικό πετιμέζι
  • 50 γρ βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τα Χοιρινά Φιλέτα
  • ΒΗΜΑ 01
    Καθαρίζετε τα φιλέτα και τα κόβετε σε 2 μερίδες το καθένα. Αν έχετε συσκευή vacuum & roner , τοποθετείτε τα φιλέτα στις ειδικές σακούλες για vacuum με το ελαιόλαδο, το σκόρδο & τα αρωματικά χοντροκομμένα και ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα. Εναλλακτικά μαρινάρετε χωρις vacuum και συντηρείτε στο ψυγείο εως ότου τα χρησιμοποιήσετε.
  • ΒΗΜΑ 02
    Κλείνετε τις σακούλες αεροστεγώς στην συσκευή vacuum & βάζετε στο roner στους 60 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Κατόπιν κρυώνετε σε νερό με πάγο και διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
  • ΒΗΜΑ 03
    Αλατοπιπερώνετε & ψήνετε σε σχάρα η τηγάνι.
Για την Κρέμα Σελινόριζας
  • ΒΗΜΑ 04
    Καθαρίζετε την σελινόριζα & κόβετε σε ακανόνιστα κομμάτια. Τοποθετείτε σε κατσαρολάκι με το γάλα & προσθέτετε αλατοπίπερο. Κόβετε τις βανίλιες στην μέση, αφαιρείτε με ένα μικρο μαχαιράκι τους σπόρους & προσθέτετε επίσης στο γάλα μαζί με τους λοβούς. Σιγοβράζετε για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόριζα.
  • ΒΗΜΑ 05
    Κατόπιν, σουρώνετε και περνάτε από μπλέντερ μαζί με το βούτυρο & κατόπιν από σινουά.
Για τις Πατάτες
  • ΒΗΜΑ 06
    Πλένετε τις πατάτες & τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  • ΒΗΜΑ 07
    Αφήνετε να κρυώσουν & κόβετε σε τέταρτα.
  • ΒΗΜΑ 08
    Τηγανίζετε σε φρυτέζα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • ΒΗΜΑ 09
    Σε τηγάνι σωτάρετε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πατάτες, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε & στο τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Για τα Ψητά Λαχανικά
  • ΒΗΜΑ 10
    Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφο σχήμα, ανακατεύετε με ελαιόλαδο & αλατοπίπερο & ψήνετε στην σχάρα.
Για την Σάλτσα
  • ΒΗΜΑ 11
    Σωτάρετε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το θυμάρι & το φύλλο δάφνης.
  • ΒΗΜΑ 12
    Σβήνετε με το πετιμέζι & την Μαυροδάφνη. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό (reduxion).
  • ΒΗΜΑ 13
    Προσθέτετε την demi glace και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει περίπου το μισό.
  • ΒΗΜΑ 14
    Περνάτε από σινουά & μοντάρετε με βούτυρο.