Γαρίδες κανταΐφι
Γαρίδες κανταϊφι, tabouleh δυόσμου, mesclun με κόκκινη ρόκα, ντομάτες confit & ζελέ ούζο με λουίζα
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Γαρίδες Κανταΐφι
  • 16 γαρίδες
  • 1 πακέτο φύλλο κανταίφι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι
Ντομάτες Confit
  • 4 ντομάτες
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι
Tabouleh Δυόσμου
  • 300 γρ κους κους
  • 300 γρ νερό
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ μάτσο δυόσμου
  • ¼ μάτσο σχοινόπρασο
  • ¼ μάτσο μαιντανό
  • Ξύδι Xeres
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι
Zελέ Ούζο-Λουίζα
  • 250 γρ. Ούζο
  • 200 γρ. Νερό
  • 80 γρ. Ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα λουίζας
  • 4 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τις Γαρίδες Κανταΐφι
  • ΒΗΜΑ 01
    Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο αφήνοντας μόνο την ουρά.
  • ΒΗΜΑ 02
    Μαρινάρετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ξύσμα λάιμ.
  • ΒΗΜΑ 03
    Ανοίγετε το φύλλο κανταίφι σε μακρόστενη λεπτή λωρίδα. Με την βοήθεια ενός πινέλου αλοίφετε με αρκετό ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και τυλίγετε προσέχωντας να κολήσει το φύλλο σφιχτά γύρω απο την γαρίδα.
  • ΒΗΜΑ 04
    Τηγανίζετε σε φρυτέζα μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο, να γίνει τραγανό & να ψηθεί η γαρίδα εσωτερικά.
Για τις Ντομάτες Confit
  • ΒΗΜΑ 05
    Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις ντομάτες & χαράζετε στην κάτω πλευρά χιαστή.
  • ΒΗΜΑ 06
    Ζεματάτε τις ντομάτες για 10 δευτερόλεπτα περίπου σε νερό που βράζει & κατόπιν κρυώνετε σε νερό με πάγο.
  • ΒΗΜΑ 07
    Αφαιρείτε το δέρμα από τις ντομάτες, κόβετε στα 4 & κατόπιν αφαιρείτε τους σπόρους.
  • ΒΗΜΑ 08
    Ανακατέυετε τα τέταρτα ντομάτας με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο & ψιλοκομμένα θυμάρι, δεντρολίβανο & σκόρδο.
  • ΒΗΜΑ 09
    Απλώνετε σε ταψί με λαδόκολα & σιγοψήνετε σε φούρνο στους 80 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου.
Για το Tabouleh Δυόσμου
  • ΒΗΜΑ 10
    Τοποθετείτε το κους κους σε μπασίνα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  • ΒΗΜΑ 11
    Δίνετε μία βράση στο νερό μαζί με το θυμάρι & λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε το νερό στο κους κους, σκεπάζετε με διαφανής μεμβράνη και αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει.
  • ΒΗΜΑ 12
    Κόβετε τις πιπεριές και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχοινόπρασο, τον μαιντανό & τον δυόσμο.
  • ΒΗΜΑ 13
    Ανακατεύετε το κους κους με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτετε ελαιόλαδο, ξύδι Xeres & αλατοπίπερο.
Για το Zελέ Ούζο-Λουίζα
  • ΒΗΜΑ 14
    Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 15
    Βράζετε το ούζο με το νερο & την ζάχαρη για λίγα λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 16
    Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και την Λουίζα πολύ ψιλοκομμένη.
  • ΒΗΜΑ 17
    Βάζετε σε σκέυος με διαφανής μεμβράνη από κάτω, βάζετε σε ψυγείο να κρυώσει & κατόπιν κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας.