Τρουφάκια Καρύδας
Τρουφάκια Καρύδας
Υλικά
ΠΕΡΙΠΟΥ 60-70 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Τρουφάκια
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 280 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 47 γρ βούτυρο
  • 3 γρ ρούμι Havana Club 3 ετών
  • 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τα Τρουφάκια
  • ΒΗΜΑ 01
    Βάζετε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
  • ΒΗΜΑ 02
    Προσθέτετε την σοκολάτα, το βούτυρο, το ρούμι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • ΒΗΜΑ 03
    Απλώνετε σε ταψί με λαδόκολα, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη επιφανειακά και αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει το μείγμα.
  • ΒΗΜΑ 04
    Κόβετε σε μικρά κυβάκια τα σοκολατάκια και πανάρετε σε τριμμένη καρύδα.
  • ΒΗΜΑ 05
    Σερβίρετε τα τρουφάκια και πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη το πιάτο.

    Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης στο site της σοκολάτας ΙΟΝ για συνταγές γλυκών www.ionsweets.gr